Garasjehyller – hva skal du se etter når du kjøper?

Hvis du vil ha de beste garasjehyllene for pengene, er det et par ting du bør vurdere. Fra materiale til størrelse, her er hva du skal sammenligne når du kjøper en garasjehylle.

materialet i hyllen

Plast- og metallgarasjehyller er begge vanlige, og de kan være nyttige til forskjellige ting. Hvis du trenger enkle, lette hyller, vil plast dekke dine behov. Imidlertid anbefaler vi generelt metallhyller, som kan bære mye mer vekt og gjøre hele enheten mer stabil og mindre utsatt for å velte.

vektkapasitet

Materialet i hyllene vil ha innvirkning på vekten enheten kan bære, men andre ting kan også bestemme kapasiteten. Noen modeller av garasjehyller kan holde opptil 2500 pund per hylle. Andre kan imidlertid bare bære en brøkdel av det.

Du bør også vurdere om maksvekten har noen begrensninger. For eksempel kan noen hyller bare støtte nok til å fordele vekten jevnt, eller lastekapasiteten er betydelig mindre når hjulene er installert.

bredden på hyllen

Uansett vekt bør du være oppmerksom på størrelsen på hyllene. Hvis du har lange varer å lagerreoler, vil du sannsynligvis ikke ha noen av de mindre hyllene. Sørg for å måle garasjen din og plasseringen der du planlegger å plassere hyllene før du kjøper. Da kan du velge riktig størrelse for plassen og dine oppbevaringsbehov.

dybde på hylle

Hvor dype hyllene dine er kan også utgjøre en stor forskjell, spesielt i en liten garasje. Enten du har dype oppbevaringsbinger eller en smal plass til hyllen, bør du alltid vurdere dybden.

Hvis du parkerer kjøretøyet i garasjen og har lite plass på sidene for å åpne dørene, vil en veldig dyp hylle sannsynligvis ikke gi mye mening.

Antall hyller

Et annet viktig poeng er antall hyller på en hylle. Hvis du har mange småting som spraybokser eller bokser med mat, vil du kanskje ha flere rom. Men hvis du har noen større gjenstander som dekk, en gjæringssag eller en luftjekk, vil et lite sett med hyller i god høyde være ideelt.

Du bør også være oppmerksom på om hyllene er justerbare. Hvis du har en større vare, kan du senke hyllen over eller under slik at den får plass.

hjul

Hvis du vet hvor du vil plassere hyllen din, bør du kjøpe en uten hjul. Imidlertid kan hjul gjøre livet ditt lettere i noen tilfeller når hyllen må flyttes fra tid til annen.

Enkel konstruksjon

De fleste garasjehyller er enkle å montere, og du trenger ikke massevis av verktøy (hvis noen). Men du vil sannsynligvis trenge en guide for å sørge for at alt er satt opp riktig av sikkerhetsgrunner. Av denne grunn anbefales det i de fleste tilfeller ikke å kjøpe en brukt hylle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.